Etusivu

Bingopeli - Tietoa bingo-pelistä ja sen eri muodoista

BingopeliBingo on pelinä saavuttanut suuren suosion ja hyväksynnän ympäri maailmaa. Pelinä bingoa pelattiin ensimmäisen kerran Italiassa 1530-luvulla ja bingopeli saavutti pikaisesti suuren suosion.

Ajat ovat muuttuneet ja pelejä on tullut paljon lisää pelimarkkinoille, mutta silti bingopeli on pysynyt suosittuna näihin päiviin saakka.
Bingon nousukausi

Tällä hetkellä bingo elää uutta nousukauttaan, koska tämä kaiken kansan suosion saavuttanut rahapeli on saapunut nettipelaajien keskuuteen ja näin saavuttanut tätä kautta suuren suosion. Tätä on edesauttanut nettibingossa käytössä oleva chat-toiminto, joka mahdollistaa keskustelun muiden pelaajien kanssa samanaikaisesti pelatessasi bingoa.


Bingon muodot

Pääsääntöisesti ajatellen on olemassa kahden eri tyyliin bingosääntöjä: 75:n pallon ja 90:n pallon. Variaatioita näistä bingomuodoista saattaa olla saatavilla useitakin.

Suosituin on kenties 75:n pallon bingopeli, jota pelataan 5x5 ruudun korteilla ja niissä on keskellä tyhjä ruudukko. Tätä bingopelin muotoa pelataan useimmissa Kasinoissa ja netissä. Toinen tunnettu ja paljon käytetty pelisääntö on 90:n pallon bingosääntö ja se tunnetaan myös HOUSIE nimellä. Housie bingoa pelataan 9x3 ruudun korteilla, joissa yhteen korttiin merkataan vain 15 numeroa ja niistä 12 ruutua jää tyhjiksi.