Etusivu >> Bingo Jackpotit >> Jackpotin määritelmä

Jackpotin määritelmä

"Jackpot" on ainutlaatuinen amerikkalainen sana. Se tarkoittaa käytännössä isoa voittoa joko uhkapelissä, vedonlyönnissä tai lotossa, toki joku voisi sanoa, että se on myös pieni kaupunki Nevadassa lähellä idahon rajaa.

Jackpot sanan juuret

Terminä Jackpotin juuret ovat lähtöisin 1880-luvun slangista. Kun pokeripelaajilla oli peli meneillään ja kenelläkään ei ollut jätkäparia tai sitä korkeampaa kättä, sokkopanokset kasvoivat korkeammiksi käsi kädeltä, kunnes joku sai nuo kauan kaivatut jätkät käteensä. He voittivat "jack´s potin", tai jackpotin. Kuten myös amerikan slangi, termi oli helposti tarttuva, hyvältä kuulostava ja se oli laajalti käytössä jo 1920 luvulla. Niihin aikoihin siitä tuli myös rikollisten slangikielessä termi, joka tarkoitti pidätetyksi joutumista.

Mitä jackpot tarkoittaa?

Uhkapelissä Jackpot on usein suurin mahdollinen voitto. Progressiivisen jackpotin ollessa kyseessä, niin kuin hedelmäpeleissä, useat koneet ovat tällöin linkitettyjä toisiinsa. Jackpot kasvaa jokaisen koneeseen syötetyn kolikon (krediitin) jälkeen mitä pelaaja/pelaajat syöttävät koneisiin. Jos joku "osuu", toisin sanoen saa parhaimman mahdollisen yhdistelmän, silloin hän voittaa jackpotin - mikä ikinä sitten onkaan jackpot kokonaissumma mitä on
kertynyt siihen mennessä.

Made in America

Amerikkalaiset ovat kovia lainaamaan sanoja toisilta kansakunnilta ja kieliryhmiltä, mutta jackpot on todellakin heidän oma keksintönsä!