Etusivu >> Bingo >> Bingo tietoutta - Tietoa bingopelistä ja sitä koskevista aiheista

Bingo tietoutta - Tietoa bingopelistä ja sitä koskevista aiheista

Bingo tietouttaBingolla on pitkä historia ja se on kansainvälisesti suosittu peli. Keräsimme tästä johtuen muutamia bingoon liittyviä faktoja. Tiesitkö esimerkiksi, että Bingo on suosituin mahdollisuuksien peleistä maailmassa? Entäs sen että Pohjois Carolinassa on laitonta, että bingopeli kestää yli 5 tuntia?

  • Jotkin maaseutuyhteisöt Amerikassa pelaavat Cow Patty Bingoa - tämä alkoi ystävällismielisenä pelinä missä maanviljelijät löivät keskenään vetoa, mutta se levisi pian suosituksi rahankeruukeinoksi pienille kirkoille ja klubeille. Tässä kyseissä bingomuodossa pelto on jaettu neliöiksi  ja arpajaiset pidetään niin, että mihin neliöön lehmä tekee ensin tarpeensa niin se voittaa. Usein jopa paikallisten yliopistojen jalkapallokenttiä käytetään tähän tarkoitukseen, koska se on jo valmiiksi jaettu alueisiin
  • Bingo elokuvassa esiintyi karannut sirkuskoira, joka hämmästytti uskomattomilla taidoillaan.
  • Suurin bingo mitä on koskaan järjestetty, pidettiin New Yorkin Teaneckin Asetehtaalla 1934 ja siihen osallistui yli 60,000 pelaajaa. Kymmenentuhatta ihmistä jouduttiin käännyttämään pois. Liikenne ruuhkautti tiet mailien matkoilta ympäristössä.
  • Irlantilainen bingo on lastenpeli, missä pelaajan täytyy istua alas kun numero ilmoitetaan ja voittaja on se joka viimeisenä on seisomassa. Tästä on olemassa juopottelupeli versio, missä jokaisen täytyy ottaa paukku kun heidän numeronsa tulee esiin.
  • Professori Carl Leffler, yksi varhaisimmista Usa:n bingon pioneereista, raportoitiin tulleen hulluksi, tehtyään ensin 6000 ainutlaatuista numeroyhdistelmää varhaisimpia bingokortteja varten. Meidän päivinämme tietokoneet tekevät ne hetkessä.
  • Monella bingon pelaajalla on jonkinlainen onnen amuletti, onnen vaatetus tai onnen numerot käytössään.
  • Useimmat bingon pelaajista sanovat, että rahan voittaminen ei ole tärkein syy miksi he pelaavat. Nautinto ja sosiaalinen puoli tulee ensin ja voitot ovat vain bonusta.
  • "Bullsh*t Bingo" on erillinen peli, joka on kehitetty toimistotyöntekijöille piristämään tylsiä palavereja. Yleensä päälause on lipussa tai kortissa, joka kerta kun puhuja sanoo tietyn sanan tai jargonin puheessaan, esimerkiksi  "ajattele toisin kuin yleensä", "pro-aktiivisuus", "Synergia", "vipuvaikutus".
  • Australiassa bingo tunnetaan myös nimellä "Housie".
  • Saksassa bingon erästä versiota käytettiin opetettaessa kertotauluja lapsille.