Etusivu >> Uutiset >> Sairaalaruoka bingo

Sairaalaruoka bingo

Sairaalan ruuathan ovat olleet aina mitä mielenkiintoinen keskustelun aihe. Tällä kertaa sairaalaruuista lähteneet vitsailut, saivat aikaan todella positiivisen media mylläkän, jonka seurauksena syntyi uusi sairaalaruoka bingo.

Uusi bingopeli, jonka aiheena sairaalaruuat

47-vuotias nimetön potilas keksi tämän bingopelin, hänen toipumisjaksollaan sairaalassa. Hän yritti nimittäin arvailla mitä herkkuja sairaalaalan hoitokunta hänelle kulloinkin koetti tarjoilla, ilman että hän olisi katsonut sen hetkistä ruokalistaa.

Viihdykettä mielenpiristykseksi

Omaksi viihdykkeekseen hän alkoi lisätä kuvan tai kaksi päivittäisistä aterioistaan sosiaalisille yhteisösivulle + omaan blogiinsa, jotta hänen ystävänsä voisivat myöskin koettaa arvailla näitä salaperäisiä ruokia mitä hänelle päivittäin tarjottiin tämän holhousjaksonsa aikana.

Tunnistamattomia sairaalaruokia

Bingopeli syntyi siitä, etteivät hänen ystävänsä pystyneet tunnistamaan kuvissa olevia ruokalajeja joita hänelle tarjoiltiin 20 viikon hoitojakson aikana. Potilas sattui olemaan freelance journalisti ja hänet käyttämänsä salanimi on "Traction Man".

Salanimen taustat

Tämä salanimi viittaa siihen, kun häntä pidettiin 20 viikkoa South Westin sairaalassa hänen toipuessaan luutulehduksesta. Kansalliset englantilaiset lehdet ja BBC tekivät kumpikin juttua näistä surkeista ruuista joita "traction Man":lle tarjoiltiin, mutta nyt uutiset sairaala ruoka bingosta ovat tavoittaneet jopa niinkin etäiset maailmankolkat kuin U.S.A:n ja Australian.

Teollisuus ruokaa mössöksi jauhettuna

NHSTraction Man ei suinkaan valita saamastaan hoidosta NHS:ssä hoitojaksonsa aikana, vaan toivookin vain, että sairaalaruoka bingo vetäisi huomion niihin potilaisiin, joille näitä sotkuja tarjoillaan ulkopuolisten catering palvelujen kautta.

BBC:n lainaus Traction Manilta

Traction Man:ia lainataan BBC nettisivun artikkelissa, hänen sanoessaan "Potilaiden toipuminen sairauksista voi kestää pitkään ilman riittävää kalorimäärää ja ravintoaineita" ja "kaikki on mössöksi jauhettua, loskaista ja ylikypsää ja arvatenkin monet vanhemmista potilaista tarvitsevat tätä ja haluavat asian olevan näin. Jos satut olemaan joku joka on hieman nuorempi ja tarvitset vitamiineja ja ravintoaineita murtuneen luun hoitoon, tämä ei tule suinkaan auttamaan."

Terveysviraston vastaus sairaalaruoka bingosta syntyneisiin juttuihin

department of healthVastaus sairaalaruoka bingosta tehtyyn juttuun tuli terveysvirastolta ja se olikin lyhyt ja ytimekäs: "hyvän laatuinen ruoka potilaille parantaa heidän terveyden tilaansa ja kokemusta palveluntasosta. Suurinosa potilaista ovat tyytyväisiä saamaansa ruokaan ja pyrimme jatkossakin parantamaan palvelujemme tasoa."

Traction Man sivaltaa sanaisella ruoskalla

bloggerTraction Man on omalta osaltaan sekoittanut edelleen pakkaa kommenteilla blogissaan joka koskee sairaala ruuan standardi tasoa. Liittyen sairaalaruoka bingoon ja ihmisiin jotka eivät pystyneet arvaamaan hänelle tarjoiltavia joka päiväisiä ruokia hänen kerrotaan sanoneen "arvaukset vaihtelevat curryn ja sairaan kissan välillä".


Jones-21.9.2009