Etusivu >> Uutiset >> Lotto lipukkeen löytäjälle vaikeuksia

Lotto lipukkeen löytäjälle vaikeuksia

Löytäjä pitää löytämänsä ja hukannut osapuoli saa tyytyä kohtaloonsa?

Tämä tarina joka on otsikoitu "löytäjä pitää ja hukannut osapuoli saa tyytyä kohtaloonsa" on tarina swindonilaisesta kotiäidistä, joka lunasti voittoon oikeuttaneen lotto lipukkeen jonka hän löysi supermarketin lattialta ja tästä uutisoitiin monessa Iso-Britanilaisessa lehdessä tällä viikolla.

Lehti uutisoinnin vaikutus

Daily express raportoi, että 34-vuotias Amanda Stacey poimi supermarketin lattialle pudonneen lottolipukkeen talteen, vei sen kotiinsa ja huomasi tämän lipukkeen oikeuttavan 30 000 punnan voittoon.

Rahan ahneuttako?

Sen sijaan, että hän olisi luovuttanut lipukkeen poliisille löytötavaratoimistoon, Amanda ja hänen miehensä lunastivat voiton ja käyttivät palkintorahat heidän omiin henkilökohtaisiin tarpeisiinsa...ja nyt lopputuloksena tästä hän heidän on mahdollista joutua vankeuteen syytettynä petoksesta.

Oikea omistaja

Lipukkeen oikea omistajaksi osoittautui säännöllisesti pelaava Dorothy McDonagh(61-vuotta) ja hän tajusi, että se tosiasiassa oli hänen lipukkeensa, jonka hän myös todisti lotto viranomaisille Camelotissa.

Tapauksen eteenpäin vienti

Tapauksesta ilmoitettiin poliisille, joka välittömästi jäädytti Staceyn hallussa olevat 15 000 puntaa jotka olivat jäljellä palkintorahoista ja luovutti hänelle syytteet petoksesta ja epärehellisyydestä.

Harhaluulot

Kun häntä kuulusteltiin viranomaisten toimesta, Amanda Stacey sanoin ettei hän tajunnut tehneensä rikosta. Hän vain yksinkertaisesti luki löytönsä onnekkaaksi sattumaksi.

Oikeus puuttuu peliin

Valtion syyttäjä virasto ei ollut Amandan kanssa samaa mieltä. Staceyt vietiin oikeuteen, missä he myönsivät esiintyneensä valheellisesti lipukkeen omistajina. Heille kummallekin tuomittiin 11:sta kuukauden ehdolliset vankeustuomiot. Valtion oikeuden tuomari swindonissa, totesi parin toimineen taloudellisten tarpeiden pohjalta, ei suinkaan ahneudesta.

Puolustuksen puheenvuoro

Rob Ross, puolustuksen asianajaja sanoi oikeudessa: "On tärkeää tietää yleisesti, että Löytäjä pitää ja hukannut osapuoli saa tyytyä kohtaloonsa" ei ole suinkaan totta ja se ei ole koskaan ollutkaan totta."

Asian loppuun vienti

Tuomioistuin kokoontuu heinäkuussa päättämään saako Dorothy McDonagh 15 000 puntaa itselleen, jotka ovat vielä jäljellä. Ainoa keino millä hän voi saada itselleen toiset puuttuvat 15 000 puntaa, on ryhtyä perimään niitä takaisin yksityisten toimien avulla.